Passieve activiteiten

Met o.a. activiteiten op / rondom ons vakantiehuis of in de directe omgeving

BBQ / steengril-kachels / pingpongtafel / voetbalspel en dartbord aanwezig
Zwembadvijver met zilverstrand en relaxstoelen

Feesten & Markten & Festivals
Traditionele feesten & festivals, ‘ambacht’markten ( onder meer de truffelmarkt en eenden markt), ·historische, pastorale of culinaire feesten…… het hele jaar door, overdag, en avonds, toont Midi-Pyreneeën zijn levendig temperament.
Genieten, delen en Proeven, het land van de eend en de gans. Armagnac: geproduceerd op familieboerderijen, witte wijnen van tien druivenrassen.
Madeira, Cahiers, Gaillac & Fronton zijn ook bekende wijngebieden.

Een supermarkt is er in het kleine stadje, Boulogne sur Gesse op 3 km  afstand, daar zijn alle faciliteiten aanwezig zoals, Banken/Artsen/Winkels/Restaurants/Openbaar park met meer/Zwembad en iedere week op woensdag de ontmoetingsplaats van de omgeving op de gezellige markt.

5932 lokale markt  5939 lokale markt 5935 lokale markt

Ontspanning
Saint Blancard is een klein dorp met zo’n 100 inwoners en kent nog de echte landelijke rust. Het dorp ligt ongeveer in het midden tussen Toulouse en Lourdes, circa 80 kilometer van de Spaanse grens en Andorra en ongeveer 1200 kilometer van Nederland.
Het Domaine Saint Blancard ligt op loopafstand (6 minuten) van het dorp waar je een kleine dorpswinkel, een pizzeria en het gezellige café/restaurant Relais du Château vindt met Nederlandse eigenaren, Jos en Anja.

Bij Saint Blancard is een meer gelegen waar u in de zomer kunt genieten van verschillende watersportmogelijkheden . Het in 1992 aangelegde stuwmeer Lac de la Gimone is 6 km lang en heeft een oppervlakte van 264 ha. Het meer vormt de grens tussen de departementen Gers en Haute-Garonne in de Midi-Pyrénées en is ontstaan door de plaatsing van een dam in de rivier de Gimone. Aan de westzijde komen negen stroompjes in het meer uit, aan de oostzijde twee. Het water van het meer komt ten goede aan de landbouw.

Wetenswaardigheden

Het Kasteel van Saint-Blancard (Château de Saint-Blancard) is een kasteel bij het Franse dorp Saint-Blancard.
Peguilhan, ons dorp, centrum /stadskantoor op 2 km afstand van Busquet Bas(bakker dagelijks open op loopafstand).
Historische gebouwen in de steden als, Toulouse, Lourdes, Auch, Tarbes, Pau.
Stierengevecht in Vic – Fezensac met Pinksteren, Jazz in Marciac, het festival van de lyrische kunsten van Saint – Cere enz. enz.